Hrvatski plesači akrobatski rock ‘n’ rolla postigli su izvanredne rezultate na nedavno održanom Europskom prvenstvu i Svjetskom kupu u Budimpešti. Ovaj spektakularni sportski događaj, koji je trajao tijekom subote i nedjelje, 17. i 18. lipnja, okupio je preko 1 000 natjecatelja iz cijele Europe i svijeta.

Hrvatski predstavnici su se natjecali u osam kategorija i ostvarili značajne uspjehe. Među najsjajnijim rezultatima ističe se zlatna medalja za Katju Modrušan i Marka Prokla iz kluba ARRK Buba u kategoriji children (djeca do 10 godina). Njihovi klupski kolege Paula Jakovac i Nola Radošević zauzeli su četvrto mjesto u istoj kategoriji, što predstavlja iznimno postignuće.

U seniorskoj Main Class Contact Style kategoriji (MCCS), Hrvatska je također ostvarila veliki uspjeh s dva para koji su se plasirali u finale. Patricia Požgaj i Fabijan Đurđević iz kluba ARRK Buba osvojili su peto mjesto, dok su Sarah Petrušić i Borna Miletić, također iz kluba ARRK Buba, zauzeli šesto mjesto. Njihovi izvedbeni nastupi bili su impresivni i privukli su pažnju publike i sudaca.

Juniorska formacija “Ghostbusters”, koju čine talentirani plesači iz klubova ARRK MEGARock i SPK Vega, ostvarila je zapažen rezultat osvojivši šesto mjesto u svojoj kategoriji. Njihov trud, predanost, ali i novi plesni i akro program je definitvno ostao zamijećen na ovom natjecanju.

Osim toga, ostali hrvatski parovi i formacije također su postigli odlične rezultate, pokazavši visoku razinu kvalitete u svojim izvedbama.

Ovi izvanredni rezultati dokazuju talent, upornost i predanost hrvatskih plesača akrobatskih rock ‘n’ rolla. Čestitamo svim natjecateljima na njihovim uspjesima i želimo im puno sreće u budućim natjecanjima. Njihovi impresivni rezultati promiču akrobatski rock ‘n’ roll u Hrvatskoj i inspiriraju buduće generacije sportaša da se bave ovim dinamičnim i izazovnim sportom.